Thursday, 24 February 2011

Heliza Helmi - Cuma Aku

Aku tak berapa minat dengan Heliza ni sebenarnya.
Tapi aku suka lirik lagu dia.
Dushhh.... cam sesuai lagu ni untuk diri aku.
Video clip dia pun agak menarik dan simple.
Jom layan.....

Tuesday, 22 February 2011

PHP Meetup 2011: Framework Shootout

Tengah aku main click2 kat FB tetiba aku nampak satu event. Event cam tajuk kat atas tu la. Aku pun terus inform kat member yang minat nak pi. Ok aku ada geng. Bos plak memang tengah paksa pilih framework. Aku ni mana reti guna framework. Selalu dok buat plain PHP je. PHP bodo-bodo tu. Satu page ada macam-macam mak nenek. Jadi masa ni aku gunakan untuk pilih, mana satu frameowrk yang menyenangkan aku.

Monday, 21 February 2011

Aku dan Benda baru

Tahun ni aku dapat 3 benda baru. Best ooo.
Memang asyik explore je. Tapi tak abis2 lagi explore.
Malangnya satu telah ditarik balik. waaa.
Sian kat akukan. Sempatla bersama dia seminggu.
Maka tinggal la lagi dua.

Burung yang Marah

Apa yang hampa buat bila boring kat opis?
Apa yang hampa buat bila rasa malas nak buat kerja?
Apa yang hampa buat bila internet tiba-tiba tak da?
Apa yang hampa buat bila rasa tekanan jiwa kat opis?

Ni apa yang aku buat dengan opismate aku. menghabiskan masa di opis.
Kadang-kadang sanggup balik lambat.

Tuesday, 15 February 2011

Lepaskan Tekanan

Penat balik Indon tak hilang lagi, Sabtu Ahad aku pi Terengganu plak. Dah ada orang ajak jalan-jalan. Aku on je la. Bukan aku yang drive pun. Hahaha.

 
Ni makan malam aku. 
Tapi tak abis sebab petang tu dah pi melantak bihun goreng dan kopok lekor.

Ni hasil melantak dua orang. Roti tu gulung buat macam kebab.
Tu pun tak abis. Apa la nak jadi.

 
On the way balik singgah Cerating. Sunyi sepi ja. Tak ramai orang.
Mungkin sebab hari Ahad. Ada kaitan ka??

Apa beza perahu dan sampan?

RC: Best juga dok tepi pantai, sambil angin bertiup. Pekena plak kopok lekor panas-panas. Fuhhh.. sodap tak terkata.

Monday, 14 February 2011

Seram... seram ke??

Hari ni aku sampai opis agak lambat. 9.05AM. Ikut jam kat tangan aku ler. Ikut jam punch tadi tak tau plak pukul brapa. Aku kalah dengan bos. Bos dah sampai dulu la. Sebagai pekerja yang cemerlang dan penuh dedikasi, tak sempat duduk lagi dah on PC. Terus masuk YM dan Skype. huhuhu. Tengah kusyuk buat kerja, tiba-tiba....