Tuesday, 24 August 2010

Aku Kempunan... Nasi Tomato...

Hari Ahad pukul11malam, aku dah dok atas katil tilam. Lampu dah tutup, mata dah pejam, tapi kepala otak aku masih lagi dok berfungsi, telinga aku masih lagi mendengar 1001 bunyi. Aku pusing kiri, aku pusing kanan, tak leh juga nak tido. Anjing jiran selang sebuah rumah berbunyi. Time tu aku bayangkan, kalaulah aku ada senapang, aku tembak juga anjing tu. Sapa suruh menyalak time aku nak tido. Zalim... zalim...

Monday, 16 August 2010

Asal Usul Hantu

Korang mesti dah pernah dengar nama2 hantu ni.. kali ni aku terangkan serba skit asal usul hantu2 ni. Bulan2 posa ni hantu setan kena ikat, tu yg aku berani crita pasai hantu.. Kalau manusia yang jadi hantu, setan tu lain crita yer...

Friday, 13 August 2010

Cron, Cron job, Cron script, Crontab

Apa itu cron, cron job, cron script, crontab
cron is a Unix command for scheduling one or more commands (collectively called a cron script or cron job) to be automatically executed on the computer at a specified time(s), usually periodically, such as emailing daily reports.  
Cron is a daemon process, which means it runs continuously in the background, waiting to run a specified operation at predefined times or when specific events occur.  
crontab is a Unix command that creates or modifies a file (called a crontab file) that contains a cron table (cron tab) or list of Unix shell commands, each having a specified time of execution by the operating system.
From website: http://www.free-webhosts.com/definition/cron.php





Monday, 9 August 2010

10 Sifat Calon Suami Yang Baik

Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.
Jika anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.

Sunday, 8 August 2010

Berfoya-foya sebelum posa

Sebelum posa lagi aku dan Dewi kalut dok pikiaq bila nak balik cuti raya. Maka dengan itu, HOD kami terpaksa join venture juga. Ingatkan nak kena lawan 'osom', sekali HOD kata korang cuti sebelum raya, lepas raya dia plak nak bercuti. Uhukk.. baru je ingat nak lajak lebih2 skit cuti lepas raya, maklumlah cuti banyak.

Tuesday, 3 August 2010

Maher Zain - Open Your Eyes

Mari layan lagu Meher Zain lagi. Best lagu ni. Menceritakan bukti2 kekuasaan ALLAH.

Maher Zain - The Chosen One

Lirik yang sangat menarik dan arrangement muzik yg best. Aku suka...
Disebabkan aku suka, so aku bagi korang layan. Harap korang suka juga. :-D