Wednesday, 30 June 2010

Udang Best

Korang suka makan udang tak?
Kalau korang jumpa udang macam ni, nak makan tak?
Korang layan la banyak lagi gambaq udang.

Nasi Goreng Bodo

Hari ni aku rasa sedikit bersalah.... tapi aku rasa bagus juga... kenapa??

Hari ni aku dah tinggikan sora aku kat Mr A.
Tapi bagus juga aku rasa.
Asyik nak dia je betul. Hangin aku... berangin.
Dah ler aku posa.

Petang, sekali lagi aku berangin. Hmmm sabar je lah.

Lead saya minta maaf sebab saya dah langgar dateline.
Kalau nak pecat saya atau potong gaji saya atau nak suruh saya berhenti kerja silalah bagi tahu saya.
Saya sedia menerima segala keputusan.

Balik umah, apa lagi.... goreng nasi sebagai menu berbuka.
Ni lah nasi goreng bodo aku. :-D

RC : Perut lapar, semua boleh ditelan. :-D

I Hate Meeting

29 Jun 2010, baru pukul 10 lebih aku dah agak lembik sebab posa. Hehehe. Tiba-tiba ....

"Awak pergi meeting dengan bla...bla...bala..." Mr. A.
"Saya tak tau apa2 pasai meeting tu, saya tak pernah pergi."
"Tak pa pergi je"
"Kalau suruh Cik K dan Cik Z"
"Hmmm.. good idea." Mr A.

Tuesday, 29 June 2010

Juara Longkang

Isnin 28 Jun 2010, ya aku posa Rejab.
Time tu 15 Rejab.
Mai dan Kak Atul pun posa juga.
Tetiba Mai tag aku kat status FB dia yg berbunyi....

5 Blogging Tips

Tips ni aku cedok dari Articles Factory
Tip ni dalam BI, memandangkan aku seorang yang pemalas.
Aku malas nak translate.
Jadi aku copy and paste ja.
So korang paham2 sendirlah yer. :-D

Thursday, 24 June 2010

Kalaulah binatang ada facebook

Korang ada bela binatang tak? Korang penah nampak mana-mana binatang sentuh smart phone, laptop, PC atau iPad. Lebih baik korang tengok kot-kotla ada yang tengah update status kat facebook atau twitter. Hehe
Kalaulah binatang ada facebook atau twitter, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu......

Repair MySQL

mysqlcheck - u -p -Aao


korang tau tak tu untuk apa?

-u: username
-p password

Example:
/usr/local/bin/mysqlcheck -u root -ptest -Aao

root: username
test: password

-p and test should be near, without space.


RC: Dulu selalu buat sejak ada DB Admin dah lupa terus.

Tuesday, 22 June 2010

PHP Date Format

Adakah korang PHP Programmer? Korang selalu lupa format untuk date and time macam aku ini? Programmer adalah seorang yang sangat pemalas. Oleh yang sedemikian itu, aku buat kerja secara bermalas-malas. Copy and Paste. Inilah dia formatnya..