Friday, 29 October 2010

Move It... Move It

There was a little boy visiting his grandparents on their farm.
He was given a slingshot to play with out in the woods.
He practiced in the woods, but he could never hit the target.
Getting a little discouraged, he headed back for dinner.
As he was walking back he saw Grandma's pet duck.
Just out of impulse, he let the slingshot fly, hit the duck square in the head and killed it.
He was shocked and grieved!
In a panic, he hid the dead duck in the wood pile, only to see his sister watching!
Fatima had seen it all, but she said nothing.

Monday, 25 October 2010

Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet - Kalau Berpacaran

Hari ni aku upload lirik lagu lagi. hehehe. Sebab aku suka lirik lagu ni. Kepada yang dah kahwin...bagus. Kepada yang tengah bercouple.. dengaq la lagu ni. pahamkan liriknya.. hehe

Saturday, 16 October 2010

Kenapa Lambat Bertemu Jodoh

Mengapa kita lambat bertemu jodoh? kalau orang utara cakap 'Awat lambat sangat kawin'.
Ni aku cedok dari website feryco.com memang banyak la juga tip-tip kat dalam website tu.
Aku hanya sekadar kongsi ja la. kot2 la hampa malas nak pi website tu kan.
Usaha sudah dibuat tapi mengapa masih ada yang tidak bertemu jodoh? Menurut Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, lambat bertemu jodoh ini mungkin disebabkan:

Thursday, 14 October 2010

Maher Zain - Allah hi Allah Kiya Karo

Ya, ladies and gentleman. Tukang batu and tukang simen.
Hari ni aku pos lirik lagu lagi. Lagu dari Maher Zain yang semakin popular.
Popular ka?? Ya la kot. Dah aku asyik dengaq lagu dia. Kira popular lah.
Lagi pun dia kan dah mai Malaysia. Rugi sungguh aku tak pi tengok konsert dia kat UIA.
So korang layan ja la lagu ni.

Wednesday, 6 October 2010

PTPTN : Penukaran Pinjaman (3%) kepada Pembiayaan Ujrah (1%)

Kepada mereka, mereka dan juga mereka (klu cikgu BM aku baca ayat ni tentu kena belasah) di luar sana yang membuat pinjaman dengan PTPTN.

Aku tak tau langsung apa kebenda Pembiayaan Ujrah(1%) ni. Kalau ikut penerangan kawan2 aku. Sapa2 yang sebelum ni PTPTN caj 3% untuk bayaq balik pinjaman leh tukar ke 1%.

Kalau salah tolong la bagitau aku ya.

Aiman - Cinta Terakhir

Again lagu jiwang karat nak mati. Huahaha
Kan aku dah kata...
Korang layan ja la
Kalau tak suka tak payah la dengaq. :-D

Aiman - Teman Biasa

Aku tengah jiwang karat 2-3 minggu ni. Maafkan lah aku.
Jadi korang layanlah lagu ni.
Lirik dia ada la skit2 kena kat aku. huahaha.
Perasan gila100x.

Difference between char and varchar data types

The CHAR datatype uses a fixed length, where as the VARCHAR datatype can be variable in length up to the maximum value specified for the length. 
If you insert "Hello" into a CHAR(10) field, the column would actually contain "Hello " with 5 trailing spaces. 
The same value inserted in a VARCHAR(10) field would contain "Hello". 

char datatype is fixed length data type and it store maximum 255 characters while varchardatatype store up to 4000 character of variable length datatype


RB: Bila bos tanya, terpaksa la aku tanya en. google. Ni aku cedok dari website http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_char_and_varchar_data_types