Wednesday, 19 October 2011

What I will be after ....

Dulu ada orang tanya aku, "Hang tak da rancang apa-apa? Hang nak makan gaji kat sini sampai bila-bila ka?"
Aku pun balas, "Ada, aku nak sambung belajaq".
"Dah abis sambung belajaq, hang nak buat apa?" banyak plak solan dia.
"Cari kerja yang best skit."
"Makan gaji lagi? Hang tak mau ka buka business sendiri, jadi bos. Asyik jadi kuli ikut arahan orang." bagi cadangan cam kacang ja nak buat business.
"Aku tak reti la nak buka business, nak jual apa. Lagipun aku tak reti nak arah-arah orang."
"Habis sampai bila hang nak dok sini." Ish banyak bunyi la dia ni. Hempuk kang.
"Tengoklah, kalau dapat offer tempat lain yang lagi best, aku blah la."

Tapi sekarang gua dah kaya beb, kalau nak ikut gaji company sekarang memang taklah. Jadi gua buat part-time job yang masyuk gila babas.

Gua dah masuk MLM. Korang tak percaya? Meh gua tunjuk bukti-bukti kukuh.