Saturday, 23 July 2011

Tercapaikah.....


Bulan Mei yang lalu, aku habis baca Contengan Jalanan. Penulisnya Hlovate. Tahun lepas aku dah beli [tunas] dan Rooftop Rant. Bila aku baca Contengan Jalanan, aku terasa alangkah bagusnya kalau aku juga boleh buat seperti yang dilakukan oleh Fend. Sebulan di bulan Ramadhan, berada di bumi Australia sambil belajar erti hidup. Menghayati erti Ramadhan dan memahami maksud, "The man who decided to change on the 12th hour dies on the 11th".

Thursday, 21 July 2011

Sanah Helwa Ya Jamilah

Di petang hari yang tak berapa nak damai. Sebab otak tengah serabut.
Sedang aku melihat kemachoaan, kehensomen, kecoolan semua ke.... an pakwa tak rasmi aku, Song Seung Heon, tiba-tiba member aku masa sekolah menengah YM aku.
Aku sangkakan dia nak tanya pasai jamuan raya + reunion sekolah 3 Sept nanti.
Sekali salah teka da. Apa da

Friday, 15 July 2011

Oh No... My Tough guy

Korang kenai tak mamat ni
Famous Amos mamat ni. Takkan tak kenai kot. Cuba tengok muka dia betui2.

Nickname mamat ni kat d-addicts Tough Guy. Tak percaya pi la kat link ni.
Apa kes plak tetiba aku buka crita pasai mamat ni. Meh sini aku nak story mory skit. Hehe

Tuesday, 12 July 2011

Hadiah dari MAXIS

Besday aku dah lama berlalu. Mak tak call pun ucap appy besday. Sadiskan. Selalu mak aku call. Layan sayu plak.
Pada suatu hari yang hening, tetiba aku dapat call dari Miss Geetha. Dia kata nak bagi aku hadiah. Wah tetiba rasa nak joget lambak plak. :-D
Panjang lebar dia crita kat aku, tapi satu pun tak masuk dalam kepala otak aku. Tak taulah kenapa.
30 Jun 2011, hadiah tu sampai ke tangan aku.

Ni lah hadiah yang aku dapat dari MAXIS.

Monday, 11 July 2011

PAK MAT YANG FAMOUS AMOS


Korang ingat tak lagi lagu Pak Mat yang jual macam-macam benda.
 Lagu dia lebih kurang camni.
"Malam yang sepi ... pi ..pi,
Pak Mat jual topi... pi .. pi.
Topinya koyak... yak.. yak,
Pak Mat jual tempoyak... yak... yak.... "

Inilah kerja aku. Hahaha. Tika dan saat kepala otak aku biol. 
Lepas perkataan putus tu aku dah blur tak tau nak sambung.
Sapa yang ada idea, sila lah samung. hehe

RC: Aku pun tak tau apa aku buat da. Cuma teringat zaman kanak-kanak dulu.

Wednesday, 6 July 2011

Kerja Gila Lagi

27 Jun 2011, aku masuk opis dengan sedikit longlai. Biasa la tetiap hari aku masuk opis longlai.
Aku rasa bulan enam tahun ini penuh dengan berita, crita dan perancangan yang cukup memeranjatakan aku.
Macam biasa masuk opis ja terus on PC dan check e-mail. Aku dapat e-mail yang unsangkarable tak disangka.

Sunday, 3 July 2011

Kalau ALLAH baik, buat apa ALLAH cipta neraka?


“Kalau ALLAH baik, buat apa ALLAH cipta neraka? Kalau ALLAH baik, cipta syurga ajelah…”
—————————–
Bismillahirrahmanirrahim…..
Ini kisah benar.. kisah seorang gadis. Melayu, beragama Islam, tapi cetek pengetahuan tentang agama. Ceritanya begini, di sebuah negeri yang melaksanakan dasar ‘Membangun Bersama Islam’, kerap kali pihak berkuasa tempatan menjalankan pemeriksaan mengejut di premis-premis perniagaan dan kompleks beli-belah, untuk memastikan para pekerja di premis berkenaan menutup aurat.?